REMUNTADA D’OFICI

L’ICG Força Lleida tira d’èpica per aixecar un partit molt complicat a la pista de l’Alimerka Oviedo en la darrera jugada del partit. Els del Segrià han viscut un enfrontament d’altibaixos anant gairebé en tot moment per darrere al marcador, però han sabut apretar les dents en el darrer quart aconseguint un parcial magnífic de 12-21 i la cistella guanyadora de Hasbrouck sobre la botzina (73-75).

L’equip de Gerard Encuentra ha entrat al partit amb el ritme infernal que el caracteritza. La primera cistella arribava amb una esmaixada imperial de Kur Kuath i una estampida de bon joc ofensiu posava ràpidament un 6-12 favorable al marcador. Javi Vega liderava l’atac des de l’anotació amb dos triples gairebé consecutius executats amb una tranquil·litat envejable. Varela també en feia de les seves amb una jugada de murri i Kuath intimidava sota el cèrcol amb un alley-oop de manual.

L’Oviedo ha donat la volta al partit com un mitjó, capgirant el marcador en pocs minuts i arribant-se a posar 7 punts per sobre. Els jugadors bordeus, que avui vestien de blanc, han perdut contundència a les dues cantonades i els asturians no han perdonat. 27-20 al final del primer quart que reforçava els ànims d’un conjunt local necessitat de victòries per la ratxa negativa que travessa.

Els de casa també han arrencat millor el segon acte, arribant a aconseguir un coixí d’11 punts, però l’ICG Força Lleida ha mostrat una bona capacitat de reacció. Cistella important de Matulionis per posar gel a l’eufòria dels de casa i diversos punts de Krutwig per tornar a sembrar dubtes entre els locals, que es carregaven ràpidament de faltes i forçar el temps mort.

Una millora notable en defensa ha impulsat definitivament als lleidatans cap a la primera remuntada de la tarda. Els triples de Matulionis i Hasbrouck permetien retallar distàncies ràpidament i uns últims minuts solvents deixaven l’enfrontament amb un 40-41 a favor al pas pels vestuaris.

MUNTANYA RUSSA D’EMOCIONS

L’ICG Força Lleida ha sortit descentrat a la represa i ha pagat molt car el baix encert en atac. Els locals protegien molt bé la zona en defensa i els lleidatans semblaven començar a quedar-se sense idees. Gerard Encuentra s’ha vist obligat a aturar el partit amb un temps mort davant un Oviedo que no parava de créixer i aconseguia un màxim avantatge de 14 punts a les acaballes del tercer quart.

Brito trencava la sequera amb una brillant acció individual i l’equip semblava trobar la tecla ajuntant a Krutwig i Kuath en pista per no patir tant en el rebot. Un contraatac generat i executat per un Jaume Lobo sempre atent deixava un millor sabor de boca a l’ICG Força Lleida, que escurçava la diferència a només 7 punts (61-54) pels últims 10 minuts de partit.

Un Kuath imperial ha estat clau en el darrer acte. El pivot marcava territori a les dues cantonades i mantenia els de la Terra Ferma al partit tot i la pressió local. L’enfrontament ha perdut brillantor i el cor s’ha començat a imposar en tots dos equips, que abocaven els atacs cap als seus jugadors interiors.

Els avantatges, mínims, continuaven afavorint als locals i el temps corria en contra dels d’Encuentra. Lobo posava els lleidatans a només dos punts, mentre que Krutwig empatava el partit a un minut pel final. L’ICG Força Lleida es tornava a igualar el duel després d’anar 19 minuts pel darrere en el marcador.

En el moment de la veritat, Kenny Hasbrouck ha decidit jugar-s’ho tot a una sola carta i la jugada individual li ha sortit a la perfecció. Canvi de ritme, passeta enrere i tir bombejat que suposava la victòria pels lleidatans a l’últim segon. L’eufòria es desfermava entre els del Segrià. Victòria més patida que lluïda en una pista molt dura que permet escalar a l’equip fins a la cinquena posició.