REMUNTADA INCOMMENSURABLE

El Robles Força Lleida capgira en l’últim instant un partit que havia arribat a perdre de 16 punts. Les del Segrià s’aferren a l’èpica de l’Espai Fruita – Barris Nord per endur-se el matx en els moments decisius. La pressió a tota la pista i l’ímpetu de totes les jugadores ha estat clau per sumar una victòria en el debut en competició oficial d’aquesta temporada, que donarà molta moral a l’equip de cara als pròxims enfrontaments.

Rubén Petrus va avisar a la prèvia que l’Azpeitia seria un rival molt complicat. Un equip que l’any passat competia a la segona màxima categoria del bàsquet espanyol visitava el Robles Força Lleida, que venia d’alçar la Lliga Catalana en el darrer partit de pretemporada. El partit prometia ser entretingut i així ha estat des de l’inici. Arrancada amb molt encert en el tir pels dos equips i dos triples de Cristina Peña que obrien la primera bretxa en el marcador a favor de les de casa.

Les guipuscoanes s’han enfortit en defensa i han mantingut l’encert en els tirs de camp per consolidar la seva reacció i ampliar la diferència al marcador fins al 28 a 41 amb el qual s’ha arribat al descans. Les locals haurien de remar a contracorrent.

CANVI DE DINÀMICA

El pas pels vestuaris havia de ser un punt d’inflexió i així ha estat. El Robles Força Lleida, que mai ha perdut la cara al partit, ha començat a afinar la seva melodia al tercer quart. Pressió a tota la pista, moltes mans en defensa i caràcter guanyador. Les jugadores lleidatanes han començat a retallar a poc a poc la distància al marcador amb l’insistència ofensiva de Maria Cerqueda i Cristina Peña, acompanyades per l’experiència de Pilar Comella en els moments delicats, màxima anotadora i infal·lible des de la línia de tirs lliures.

El Robles Força Lleida arribava al darrer quart amb un desavantatge de 7 punts al marcador, però ha optat per creure més que el rival i aprofitar l’impuls d’un Pavelló Espai Fruita – Barris Nord que ha empès a les jugadores a posar l’empat el marcador quan faltaven dos minuts pel final del partit. Les locals han sabut gestionar millor els moments decisius als dos extrems de la pista i s’han acabat enduent un partit amb una remuntada de molt de mèrit. 65-60. Primer partit, primera victòria i una imatge immillorable.