RETORN PER LA PORTA GRAN

El Robles Força Lleida suma una valuosa victòria davant el CB Andratx en el redebut de Judit Boladeres després de mesos apartada dels terrenys de joc per lesió. L’equip de Ruben Petrus ha hagut de treballar de valent per desempallegar-se d’un equip balear molt persistent, però ha estat millor en els moments decisius del matx. Una Pilar Comella estratosfèrica ha acaparat tots els focus del partit amb 26 punts al sarró.

Les del Segrià han arrencat molt fortes en defensa, tallant diverses jugades i provocant que les visitants esgotessin la possessió. L’equip aconseguia un parcial solvent de 7-0 amb el primer dels cinc triples de Comella. Les mallorquines s’han refet esprement al màxim els seus contraatacs i, amb encert, han capgirat lleugerament el lluminós.

Arribava el moment més assenyalat: Boladeres trepitjava la pista per primera vegada entre l’eufòria de l’afició i les companyes. També ha tingut alguns minuts Lídia Guiral, jugadora de la base, que sumava en l’anotació en una de les seves primeres intervencions. L’equip ha passat a ser un intercanvi de cops, però un Andratx crescut en confiança es posava per davant al final del primer quart (25-28).

L’equip ha recuperat el domini en el segon quart amb una Iris Tribó inspiradíssima des del perímetre. La jugadora bordeus sumava tres triples consecutius des de la cantonada per trencar el duel i fer aixecar el públic dels seus seients. Tanmateix, l’Andratx aprofitava la baixa d’Aya Traoré en el joc interior de les lleidatanes per atacar constantment la pintura.

El Robles Força Lleida ha aguantat amb caràcter les envestides mallorquines durant el segon acte, però no aconseguia allunyar-se al marcador. Mili Maza ha aparegut quan més la necessitava l’equip i ha anotat dos triples per situar el 41-34. L’equip visitant, un altre cop de menys a més, reaccionava i deixava el partit en un mocador abans del descans (42-41).

La igualtat s’ha mantingut a la represa en els primers minuts. El Robles Força Lleida intentava escapar-se constantment, però l’Andratx aguantava bé les envestides. Cristina Peña, amb una bona jugada individual, sumava sobre la botzina per marxar al darrer pas per les banquetes amb una mica d’aire (58-54)

Els dos primers punts de Mili sota cistella donaven a l’equip una renda de 5 punts a favor. A partir d’una defensa més afinada per contrarestar el poderós joc interior rival, les lleidatanes han començat a construir un breu avantatge amb més punts de Cerqueda, molt activa durant tot el matx.

Boladeres anotava l’anhelada primera cistella per actuar com a telonera al show de Pilar Comella. La menorquina ha començat a anotar un triple rere l’altre en el tram final i ha sentenciat el duel per les de Ruben Petrus, que han acabat sumant una nova victòria per un còmode marge final de 80-67.