Revalidem el títol!

Dissabte de bàsquet a Lleida amb la Final de la Lliga Catalana LEB. L’ICG Força Lleida obria el marcador i un parell de jugades tallades els permetien agafar la davantera. Diogo Brito, protagonista dels darrers minuts de la semifinal d’ahir amb els darrers 11 punts marca del portuguès, anotava de nou des de la línia exterior per partida doble per posar el 10-03 als quatre minuts de joc. Tornava a aturar jugada atacant del CB Prat l’equip lleidatà que finalitzava amb tres punts Kenny Hasbrouck en el lluminós després d’un parell de minuts aturat i el tècnic visitant demanava el primer temps mort del partit amb el 16-06. El punt de pausa beneficiava als pratencs per marcar un parcial 04-12 i situar el 20-18 en els primers deu minuts.

De dos en dos sumaven els dos equips en els primers compassos del segon quart amb Kur kuath de protagonista per al conjunt lleidatà amb presència en el rebot, un tap i set punts en dos minuts i mig de període (29-22). Diogo Brito obria escletxa amb un altre triple a les seves mans, però ràpidament CB Prat apretava en el lluminós, que no es desenganxava dels tres punts de distància. Varela no perdonava els dos tirs lliures i agafava un rebot defensiu per assistir amb passada llarga a Brito, qui posava el 43-36 per anar al descans.

Un triple de Varela i tretze punts de Jaume Lobo (quatre triples i un tir lliure) posaven el +19 en l’inici del tercer quart (63-44), la màxima del partit. Els del Prat de Llobregat pujaven la intensitat i escurçaven deu punts de distància per anar als darrers deu minuts 68-59.

L’ICG Força Lleida sortia a ampliar distàncies de nou, amb Cuéllar i Kuath forts en defensa i sumant. Però no ho posaria fàcil els visitants que continuaven lluitant i tornaven a baixar el doble dígit de desavantatge (77-70 a poc menys de tres minuts per al final). Poc canviarien les coses a l’Espai Fruita Barris Nord on l’ICG Força Lleida revalidava títol de Campió de la Lliga Catalana LEB en vèncer al CB Prat per 83-70.