Se’ns ha escapat al final.

Donosti es preparava per a un partit important entre dos equips posats de ple en la lluita per a segellar, com més aviat millor, el play-off i fer un pas endavant per assegurar-se el factor pista.

Un centenar d’aficionats bordeus no deixaven d’animar des de la grada. Inici de partit igualat a l’Angulas Aguinaga Arena de Donosti amb l’equip local obrint el marcador amb un triple. Els dos equips encadenaven jugades a banda i banda de cistella, mantenint el marcador ajustat amb un 10-13. Les errades lleidatanes i l’efectivitat els locals en anotació i rebot ajudaven l’equip de Lolo Encinas a situar el +10 en l’electrònic (20-10) des de la línia de 3. Jaume Lobo reduïa la distància amb dos punts en uns darrers minuts amb la presència de Marko Bakovic sobre parquet.

Retallava distàncies l’equip de Gerard Encuentra en els primers tres minuts de partit (22-19), però els donostiarres reaccionaven ràpid i situaven un +9. L’ICG Força lleida treia l’artilleria del triple amb Miguel, Lobo i Juani sumant des de la línia exterior, la qual cosa suposava l’empat a 28. Juani avançava l’equip per primer cop en el partit amb una safata quan quedava poc més de dos minuts per al descans. Regnava l’empat a 32 en els darrers segons de període i una jugada d’estratègia dels lleidatans amb combinació entre Urtasun i Faye finalitzava amb dos punts per situar el 32-34 i encarrilar el túnel de vestidors.

Malgrat que l’equip situava el 34-39 en els primers compassos del tercer quart, l’equip de San Sebastián posava una marxa més i capgirava el marcador amb un triple sobre la botzina de Jaworski (40-39). Jaume Lobo endollava tres triples per mantenir l’equip enganxat en el partit davant l’efectivitat anotadora local i Bakovic tornava a posar els de Lleida per davant amb un palmeig sobre la botzina.

Intensitat, errades i nervis en els darrers minuts de l’encontre amb tots dos equips posat en el partit, amb el lluminós capgirant-se en cada jugada. Gipuzkoa agafava la davantera i Gerard Encuentra demanava temps mort amb el 62-58 quan restaven poc més de tres minuts per al final de partit. Buscava el tir exterior l’ICG Força Lleida per a situar l’empat, però els locals estaven més encertats i Jaworski sumava dos punts més per al Gipuzkoa a 48 segons per al final. Malgrat que els de la Terra Ferma ho intentaven, la victòria es quedava a territori local.

Imatges: Óscar Araujo.