SENSE OPCIONS DAVANT DE L’ALACANT

L’Alacant va demostrar aquest dimecres el perquè de la seva posició a la taula i del gairebé immaculat any 2020 que ha viscut esportivament parlant. Els visitants van mostrar-se intractables en l’últim partit de 2020 i els de Gustavo Aranzana només van poder seguir la seva estela a estones, però sense la continuïtat necessària per poder competir pel partit. L’arrencada del duel ja feia presagiar que l’empresa seria complicada; un parcial de 2-11 ja atorgava als alacantins el comandament de l’electrònic, i tot i que els de negre van reaccionar després d’un temps mort local amb una resposta contundent (parcial de 9-0, 16-18, 1:10 1Q), una nova estrebada del Lucentum eixamplava de nou els marges al final del primer quart (16-23).

El segon període fotocopiava l’argument del primer. Els visitants, movent molt bé la pilota i amb uns percentatges d’encert exterior excel·lents (van acabar el partit amb 14 triples convertits de 26 intents) tornaven a obrir bretxa, però tot i que Aranzana parava de nou el partit, aquest cop els seus no s’aproximaven. Al descans, 11 punts de desavantatge, 34-45, i l’ICG que se n’anava al vestidor amb molts problemes al cap. Uns problemes que tampoc va trobar manera de resoldre a la represa. Els de negre no estaven còmodes ni en defensa, ni en atac, ni amb l’arbitratge, i l’Alacant seguia marcant les distàncies amb comoditat. Un canvi a defensa zonal durant aquest període va permetre als de casa implementar un parcial de 9 a 3 que feia baixar la diferència dels 10 punts (47-55, 4:10 3Q), però els de Pedro Rivero, després d’un temps mort, encadenaven un 1-7 que tornava a deixar les coses clares al final dels primers 30 minuts (48-64, F3Q). Amb el partit vist per sentència, els lleidatans van seguir bregant per evitar una diferència d’escàndol -van arribar a estar 24 per sota- però és molt difícil competir davant d’un rival en ratxa i amb el nivell de qualitat i confiança que demostren els alacantins. Els 20 punts de marge del resultat final, 67-87, fan justícia a què es va veure damunt del parquet i obliguen a repensar-se als de negre, que en el primer partit del 21 visitaran la pista d’un altre dels grans de la categoria, el Granada. Serà el 9 de gener a les 16.00 hores, i a priori ja amb el nou fitxatge, Michael Carrera -que arriba diumenge- incorporat a la dinàmica de l’equip.