TOT EN CONTRA

L’ICG Força Lleida no ha pogut trobar cap mecanisme per fer front al Girona aquest diumenge al Barris Nord i ha acabat superat àmpliament en un partit que només ha existit per espai de 18 minuts, el temps que li ha durat la gasolina a un equip físicament fos després de l’esforç de divendres a Osca. Novament, Bulic i Nguessan no han pogut jugar pel protocol Covid-19, i això ha estat un hàndicap insuperable davant d’un Girona que ha vingut amb tot i disposat a fer sang a la ferida lleidatana.

El partit ha començat amb un ritme d’anotació alt. Massa alt pels interessos dels lleidatans que, tanmateix, no li perdien la pista al Girona i plantaven cara amb bons percentatges d’encert. Un triple gironí en l’últim segon del primer quart posava als visitants per endavant (27-29) i constituïa un preludi d’allò que hauria de venir; el Girona va acabar el partit anotant 17 dels 30 triples que va intentar. Amb aquest mal sabor començava el segon període, en el que els de negre van donar el millor que tenien; alternances continues en el marcador fins que, a 2:40 pel descans i amb l’ICG un punt per sobre (44-43), les cames van dir prou. Un parcial d’1-12 del Girona va posar una distància insalvable des del punt de vista físic i mental al descans (45-55). Ara bé, l’equip va sortir a mossegar en l’inici del tercer quart, i semblava que es podria revertir la situació, però com que del gos flac no s’apeguen més que puces, al cap de tres minuts de reprendre’s el joc va arribar la pitjor de les notícies: Un fort esquinç de turmell va deixar KO a Chapela, i això va acabar de ensorrar l’equip, que a partir d’aquell moment va ser atropellat sense pietat per un Girona que no va aixecar el peu de l’accelerador fins que no va veure’s 30 punts per sobre, moment en què Carles Marco va donar entrada als menys habituals per disputar els últims minuts. El marcador final , 89-111, demostra que la decisió federativa de fer jugar a l’equip tres partits tan seguits en les circumstàncies actuals no beneficia en absolut a l’esperit de la competició, i en canvi en devalua el prestigi. Però sigui com sigui, dimarts tocarà treure forces d’on no n’hi ha per enfrontar-se al Canoe i sumar com sigui un triomf vital de cara a la segona fase que començarà divendres vinent a Ourense. Davant dels madrilenys, tot i jugar a les cinc de la tarda, ja hi haurà públic a les grades; serà més necessari que mai.