UN EQUIP DE RÈCORD

L’ICG Força Lleida suma la 23a victòria de la temporada en un partit molt dur a la pista del Melilla per marcar un nou rècord en la història del club. Els lleidatans superen el seu millor registre en fase regular (22), assolit en les dues temporades anteriors, amb tres jornades encara per disputar. Tot això després d’un enfrontament complicadíssim lluny de casa (75-80) davant d’un rival que ha fet suar de valent als del Segrià, liderats per Villar i per Krutwig.

Precisament era el pivot estatunidenc qui estrenava el marcador demostrant que es trobava en un estat excel·lent de confiança per mantenir l’alt nivell dels últims encontres. Matulionis posava per primera vegada per davant als d’Encuentra amb el 5-7 i l’equip trobava cada cop millors sensacions ajustant la defensa. Els lleidatans circulaven la pilota amb molta velocitat i bon criteri per brindar opcions còmodes d’anotació a Krutwig, que no fallava.

Quan Melilla ha intentat recuperar la iniciativa, Rafa Villar ha deixat el públic bocabadat amb una de les millors cistelles de la temporada. El base s’ha esmunyit entre la defensa del Melilla i, quan es quedava sense pista per davant, ha llençat una paràbola pronunciadíssima per anotar des d’una posició lateral per darrere del tauler. En els darrers compassos del primer quart, l’equip ha perdut el frenesí inicial, però ha estat capaç de tancar en taules (16-16) amb un triple marca de la casa de Javi Vega.

Els d’Encuentra han obert el segon acte amb una marxa més, sobretot amb un gran sacrifici defensiu que els ha permès recuperar diverses pilotes. Kuath transformava les bones combinacions col·lectives i Cuéllar firmava un 2+1 per recuperar l’avantatge (21-23). Un Krutwig letal, que s’enfilava a les dobles xifres, donava un major avantatge als lleidatans i Villar aconseguia posar un coixí de 7 punts que obligava al Melilla a tornar a aturar el matx. Brito ampliava el parcial contundent a favor fins al 0-11 i el matx enfilava el camí dels vestuaris amb un 30-38 a favor.

EXEMPLE DE RESILIÈNCIA

El Melilla ha tornat a la pista amb el ganivet entre les dents, conscients que era un partit clau en la seva lluita per salvar la categoria. Krutwig i Simeunovic neutralitzaven els intents de reacció local, que amenaçava constantment des del perímetre. L’ICG Força Lleida ha tirat d’ofici per mantenir la renda a favor en un tercer quart en què s’ha empantanegat molt el partit, amb poc ritme, moltes traves, tècniques a les dues banquetes i la pressió del públic local. Aprofitant uns moments de desconcert, el Melilla aconseguia dos triples seguits al darrer minut del tercer quart i deixava el matx amb un resultat de 54-58.

I en un inici de darrer quart erràtic, Melilla empatava l’enfrontament a 58. Brito tallava el moment d’eufòria dels locals impedint que es posessin per davant i Villar tornava a calmar l’ambient després d’una passada deliciosa de Krutwig. Els de Gerard Encuentra han crescut davant l’adversitat i amb dues jugades de tres punts de Brito i Vega han restablert el coixí de 8 punts (61-69).

Els de casa han enfortit la seva defensa per incomodar el joc dels lleidatans i han estat capaços de retallar distàncies. El rebot ofensiu mantenia a l’ICG Força Lleida en peu en uns minuts finals de poc encert, però el Melilla continuava posant pressió i s’apropava a només un punt (72-73) a 2:20 pel final.

I ha estat en el moment més delicat quan els dos jugadors més inspirats de l’equip han fet un pas endavant per guanyar el partit. Primer ha estat Krutwig (20 punts, 12 rebots i +26 de valoració), que anotava una cistella clau i treia la falta extra a 33 segons pel final. El tir lliure de l’estatunidenc sortia repel·lit del cèrcol, però Rafa Villar (15 punts, 7 faltes rebudes i +23 de valoració), més murri que ningú capturava el rebot i anotava dos tirs vitals en la continuació de la jugada. El Melilla s’ha quedat sense temps i Lobo ha sentenciat des de la línia de personals fins al 75-80 final. Victòria molt treballada per un equip de rècord.