VICTÒRIA AMB GUST A BARRIS

L’ICG Força Lleida ha superat sense patir en excés el partit trampa a la pista del cuer. Uns 300 aficionats bordeus han acompanyat l’equip fins a Logroño animant incansablement als seus i omplint les graderies d’un ambient festiu. Sobre la pista, els de Gerard Encuentra han aconseguit una renda de 8 punts en el segon quart gràcies a un assortit de triples de Jaume Lobo i Javi Vega i han administrat l’avantatge davant un Clavijo combatiu fins al 60-72 final.

Malgrat que l’enfrontament començava amb un 0-0 al marcador, l’ICG Força Lleida s’ha sentit anímicament superior des del salt inicial gràcies al suport dels seus. Simeunovic ha estat l’encarregat d’obrir la llauna en un primer quart amb moltes imprecisions a les dues bandes i pocs punts.

Els primers minuts del matx s’han jugat al ritme de Rafa Villar, que no tan sols marcava els temps en defensa, sinó que també es mostrava diferencial en l’anotació. Dues grans jugades individuals del base, la segona finalitzada amb una esmaixada imponent, posaven per primera vegada per davant als lleidatans amb el 8-10.

Després d’un final de primer quart (14-14) i un inici del segon poc precís en atac, els lleidatans s’han despertat de cop amb tres triples consecutius de Jaume Lobo que estiraven el marcador i forçaven el temps mort local. Javi Vega no ha volgut ser menys i ha sumat 8 punts seguits a continuació per donar la segona estocada a un Clavijo desbordat per la gran ratxa en el tir exterior dels de Gerard Encuentra. Una cistella de malabarista de Brito posava el 25-33 amb el qual s’ha arribat al descans.

El tercer quart ha tornat a estar molt més igualat, tot i que l’ICG Força Lleida no ha arribat a vist mai perillar el partit. Hasbrouck aconseguia una cistella sensacional sobre la botzina de possessió i aprofitava el bon moment per encadenar punts. El marcador s’allargava i s’escurçava com una goma, però mai per sota d’una distància que permetés als locals entrar al partit. Varela contrarestava l’enèsim intent de reacció dels locals amb un triple quilomètric i el partit enfilava el darrer quart amb un resultat de 47-55.

Els del Segrià han arribat amb les cames més fresques i el cap més clar als minuts finals i han obert una escletxa de 15 punts que ha resultat definitiva. L’equip ha sabut administrar amb ofici els compassos finals sense arribar a patir en cap moment mentre el públic bordeus es divertia. Setena victòria (60-72) en els últims vuit desplaçaments per posar-nos en un quàdruple empat a la tercera posició abans de rebre el Valladolid, rival de la zona alta, al Barris divendres que ve.