VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24 punts, ha resultat providencial per decantar el matx del bàndol bordeus després d’un partit amb moltes alternances. L’equip se situa en un quàdruple empat a la segona posició a dues victòries del líder i una per sobre del factor pista amb l’average particular guanyat a l’Estudiantes, equip que ocupa la sisena posició.

El Betis proposava d’inici una defensa molt agressiva contra els bloquejos alts i els tiradors exteriors dels lleidatans. Tot i això, Matulionis, Villar i Lobo trobaven punts des de més enllà de la línia del 6.75 per sumar petits avantatges. L’equip de Gerard Encuentra mostrava una versió seriosa per aguantar l’impuls inicial dels andalusos amb un primer quart que acabava amb un igualat 18-17.

Krutwig palmejava la primera una pilota que volava sobre el cèrcol per tornar a avançar als seus a l’inici del segon acte. En els minuts posteriors, el partit s’ha empantanegat. Els locals protestaven algunes decisions arbitrals i el ritme anotador baixava notablement. Aprofitant uns moments d’incertesa, l’ICG Força Lleida treia el seu caràcter i culminava un bon parcial amb un alley-oop finalitzat per Kuath, que forçava el temps mort rival. Abans del pas pels vestuaris, la igualtat es tornava a imposar i el matx enfilava al descans amb un empat a 34,

Els del Segrià han tornat més endollats a la represa i han aconseguit un avantatge que ja no abandonarien fins a la victòria final. Krutwig i Lobo es mostraven vitals en atac, superant la desena de punts als seus comptes particulars. Els d’Encuentra trobaven els millors minuts del partit estabilitzant una renda favorable a favor seu i ampliaven la diferència fins als 10 punts amb un nou triple de Lobo i una jugada de malabarista de Varela per tancar el tercer quart (51-61).

Els bètics han premut l’accelerador per buscar la remuntada al darrer quart. Brito posava calma a un inici desajustat i Kuath tornava al partit amb un altre alley-oop. Els locals s’apropaven cada cop més amb el pas dels minuts i empataven l’encontre quan quedaven 3 minuts pel final. El partit començava de nou i Gerard Encuentra mirava de posar ordre al joc de l’equip amb un temps mort transcendental.

I ha estat l’home del partit qui ha sortit al rescat dels lleidatans. Jaume Lobo aconseguia un triple vital, enfilant-se fins als 24 punts, per posar el 71-74 a dos minuts pel final. L’equip ha tret les urpes en defensa per mantenir a ratlla els locals en uns últims instants de molt patiment. Tot i que una pèrdua dels lleidatans en la darrera jugada que hauria pogut sortir molt cara, avui la sort també ha estat favorable als catalans i s’han endut la victòria en una pista complicadíssima per només un punt (73-74).