VICTÒRIA I AVERAGE

L’ICG Força Lleida ha obtingut aquest diumenge una convincent i merescuda victòria al Barris Nord davant del Palmer Alma Mediterránea Palma, l’equip que fins avui portava la millor ratxa de victòries de la lliga. Els balears sumaven cinc triomfs consecutius, però s’han estavellat davant d’un Lleida que ha remuntat un desavantatge d’onze punts i que ha acabat guanyant de 13, 91-78. I això que el partit no ha començat com planificaven els de negre; la freqüència anotadora era inusualment alta, amb el Palma anotant en possessions molt curtes i amb els d’Aranzana obligats a seguir el ritme però sense aconseguir-ho. A més, els de casa entraven ràpidament en bonus i això feia disposar als visitants d’un bon grapat de tirs lliures per ampliar marges. Fruit d’això, el Palma s’imposava en el primer temps amb un preocupant 19-28 gràcies a un parcial final de 0-7 protagonitzat per Bobby Harrell. La sagnia augmentava a l’inici del segon quart, amb la màxima diferència balear (19-30, 9:10 2Q), però a poc a poc l’ICG va començar a forjar la seva remuntada. Un triple canvi proposat pel coach lleidatà va suposar el debut de Michael Carrera, un moment que marcaria el desenvolupament del partit. El veneçolà va aconseguir un 2+1 en la seva primera acció en atac, preludi del seu recital particular. Però abans que això arribés, caldria picar molta pedra col·lectiva. El Palma seguia dominant, aprofitant moltes segones opcions i castigant cada pèrdua de pilota lleidatana, i això impedia als de casa atansar-se de forma inquietant en el marcador. A poc més d’un minut pel descans, tanmateix, la decoració va començar a canviar. Un parcial de 7 a 0 en tot just 80 segons deixava les xifres del descans molt ajustades, 43-45, i un triple en la primera opció en atac de la represa posava a l’ICG Força Lleida per endavant en el marcador. A partir d’aleshores, el domini ja va ser català. El ritme de joc canviava de barri, i la defensa dels d’Aranzana generava molts problemes als balears, que encaixaven un nou 7-0 en l’últim minut i mig d’aquest quart i se n’anaven vuit per sota a la banqueta (70-62, F3Q).

A partir d’aleshores, començava un altre partit, amb la lluita per l’average en joc. A la primera volta, els lleidatans van perdre a Palma per 11 punts, i l’objectiu era superar aquesta xifra. Amb el nouvingut Carrera continuant amb el lideratge mostrat (23 punts, 10 rebots, 34 valoració), i secundat per un descarat i incisiu Polanco -autor de 20 punts- l’ICG no va donar opció al rival en l’últim quart i es va acabar imposant aconseguint, a més, l’anotació més alta d’aquesta temporada, 91 punts.

Això sí, no hi ha gaire temps per gaudir ni per celebrar. L’equip torna aquest dilluns als entrenaments perquè dimecres (18.45 h, Lleida TV, Esport 3 i laligasportstv.com) hi torna a haver partit, al pavelló Fontajau davant del Bàsquet Girona.

Roda de premsa post-partit Gustavo Aranzana

Actualitat

VICTÒRIA D’INFART

L’ICG Força Lleida s’emporta un triomf ajustadíssim (73-74) de Sevilla amb un final d’infart. L’encert de Jaume Lobo, amb 24