VICTÒRIA SENSACIONAL A DOMICILI

El Robles Força Lleida acumula dues victòries consecutives a domicili per primera vegada en tota la temporada. Les jugadores de Ruben Petrus han firmat un partit molt complet a la pista del Viladecans, que es jugava esgotar les últimes opcions per entrar a play-offs. Després de posar-se per davant a l’equador del segon quart, l’equip ha sabut mantenir unes rendes mínimes per acabar guanyant per un ajustat 59-61.

L’intercanvi de cops dels primers minuts provocava que els dos conjunts es posessin per davant en diverses ocasions. El Robles Força Lleida aconseguia els primers punts de les mans de Carla Fernández, Cerqueda i Peña, però les locals aprofitaven uns moments d’inspiració en atac per agafar un màxim avantatge de 8 punts a les acaballes del primer temps. Les lleidatanes trobaven la reacció a través dels canvis amb una cistella de Comella i un triple de Magalí que ajustaven el marcador al final del primer quart (13-18).

La igualtat continuava impregnant el joc a l’inici del segon quart, amb un Robles Força Lleida que no perdia la cara al partit, però era incapaç de rebaixar la barrera dels 5 punts de desavantatge. Els punts es repartien entre gairebé totes les jugadores i l’impacte dels canvis es notava en figures com la d’Iris Tribó, autora de 5 punts en les dues primeres accions sobre el terreny de joc.

A través d’una defensa molt intensa a tota la pista i un cop l’equip ha estat capaç de dominar el rebot defensiu, la igualtat en el joc s’ha reflectit en el marcador. Carla Fernández empatava el duel amb una gran jugada individual creuant tota la pista i Traoré culminava la remuntada des de la zona amb la cistella posterior. El matx enfilava el descans amb un empat a 28 que feia justícia a la igualtat en el joc de tota la primera meitat.

REMATAR LA FEINA

La mateixa tònica s’ha mantingut a l’inici de la segona meitat. Un bàsquet dinàmic amb els dos equips intentant córrer en transició, però amb pocs punts. Tanmateix, el Robles Força Lleida ha posat una marxa més al seu joc que no ha estat capaç d’igualar el Viladecans. Traoré era un autèntic mal de cap per les rivals sota el cèrcol i uns punts més de Comella posaven un avantatge de 8 punts per les del Segrià.

Dos triples visitants ajustaven el marcador al final del tercer quart, però la darrera anotació d’Iris Tribó deixava a l’equip amb un 43-47 pels 10 minuts finals de partit.

L’equip ha sortit decidit a no deixar escapar l’enfrontament en el darrer quart i un parcial de 0-8 donava un avantatge màxim de 9 punts a les jugadores de Ruben Petrus. El Viladecans no ha abaixat els braços, demostrant perquè es troba en la part alta, i empatava de nou el matx. Les lleidatanes han firmat uns darrers quatre minuts imperials en defensa, sense concedir cap cistella, i n’han tingut prou amb tres punts d’Abril Rexach per capgirar el marcador de nou i endur-se el triomf cap a casa.