VICTÒRIA SUADA A CASTELLÓ

L’ICG Força Lleida s’endú un partit trepidant de Castelló en què els atacs s’han imposat clarament a les defenses. Els del Segrià han fet els deures davant d’un rival necessitat i recuperen momentàniament la cinquena plaça. Un Kenny Hasbrouck pletòric, amb 30 punts a la seva esquena, ha decantat el duel en els moments claus després d’una primera meitat excel·lent en atac de tot l’equip.

L’equip de Gerard Encuentra arribava a terres castellonenques amb l’obligació de sumar una victòria abans de rebre el líder al Barris. Kuath i Hasbrouck, els dos jugadors que millor van acabar el partit davant el Leyma Corunya, mantenien l’excel·lent estat de forma i posaven el primer avantatge al marcador. Els lleidatans creaven molt de perill a partir dels bloquejos alts del pivot sudanès, que castigava una vegada i una altra la defensa desajustada dels locals.

Kuath regalava la primera esmaixada (però no l’última) del vespre després d’un gran alley-hoop servit per Brito. Els jugadors, molt ficats al partit tal com reivindicava Encuentra a la prèvia, movien la pilota amb fluïdesa i a un ritme molt alt. Uns minuts de menys eficàcia en el tir han privat a l’ICG Força Lleida de continuar construint un major avantatge i els locals han empatat el duel. La igualada ha durat el temps suficient perquè Lobo inaugures el seu compte personal des del perímetre per tornar a inclinar la balança

RECITAL OFENSIU

Si el primer quart acabava amb un ajustat 21-22, el conjunt lleidatà ha trencat el partit en el segon anotant fins a 37 punts. Kuath i Krutwig volaven a la pintura i l’equip es beneficiava d’unes bones xifres en el rebot ofensiu. En una setmana marcada pels Goya, Hasbrouck es posava l’esmòquing i reapareixia al partit com a ell més li agrada: sent l’actor principal. Dos triples estratosfèrics de l’estatunidenc marcaven l’inici d’un parcial a favor de 2-13.

Villar agafava les regnes del duel assumint molts galons i sumava en l’anotació aprofitant la seva explosivitat. Els del Segrià no paraven d’encadenar jugades de combinació de gran vistositat i ja s’apropaven a la cinquantena punts a l’equador del segon quart.

Si l’actuació de Hasbrouck estava sent mereixedora d’estatueta, Nacho Varela ha acaparat tots els focus en un minut i mig d’inspiració. Tres triples consecutius, cada un millor que l’anterior, que eixamplaven la diferència fins al 47-59 amb què s’arribava al descans.

RESILIÈNCIA LLEIDATANA

L’equip ha tornat dels vestuaris amb les idees clares, insistint en les zones on havia aconseguit fer més mal durant la primera meitat. Una esmaixada de Kuath i un triple de Hasbrouck tornaven a inaugurar el quart. Nacho Varela, absolutament de dolç, posava un màxim avantatge de 16 punts des de la cantonada.

Tanmateix, les imprecisions defensives han provocat que l’equip no segellés un duel que tenia ben controlat i el Castelló tornava a entrar al partit amb una gran ratxa ofensiva. L’engranatge ofensiu de l’ICG Força Lleida s’ha encallat durant uns minuts i han arribat els instants de major patiment. El saber fer de Matulionis ha estat clau per aportar tranquil·litat. Dos triples del lituà al fil del darrer quart tallaven en sec l’eufòria rival i posaven un 74-80 a favor per encarar el tram final amb confiança.

Hasbrouck continuava intractable des del perímetre i Rafa Villar sumava un triple molt celebrat per tota la banqueta per retornar als 10 punts de diferència. Però quan semblava tot fet, una altra vegada, el Castelló ha tornat a revifar i ha empatat el partit a 90.

Els aficionats del Nucli Bordeus desplaçats fins a Castelló s’han fet notar per donar volada als seus en un moment molt delicat i Hasbrouck ha assumit les responsabilitats d’un gran líder. Vuitè triple del partit per l’escorta i uns tirs lliures d’or per assegurar una victòria patida, però molt treballada. Pròxima parada: la visita de l’Estudiantes de Carrera al Barris.