Victòria valuosíssima al fortí lleidatà

Tornava la LEB Or a l’Espai Fruita Barris Nord en el seu horari habitual i amb un pavelló que feia goig i que tenia ganes de retrobar-se amb la victòria. I ho feia amb una victòria ajustadíssima per 78-75 que no s’ha resolt fins la botzina final de la pròrroga.

L’ICG Força Lleida no es complicava la vida en atac que anotava de dos en dos i des del tir lliure. Els donostiarres anaven pel mateix camí, i les bones acciones de Vučetić i Carrera en defensa impedien que el rival s’avancés en el lluminós. Amb el 09-06 s’arribava a l’equador del primer quart després d’un parell de tirs errats a ambdues cistelles. Un immens tap de Vučetić desencadenava amb un triple de Brito que donava a l’equip una renda de 6 punts d’avantatge (12-6). L’equip de Lorenzo Encinas reaccionava de pressa davant la petita escapada en el lluminós dels lleidatans i amb cistelles des de sota anella i tir lliure es situaven un per sota. Hauria pogut avançar-se l’equip de San Sebastian en dues ocasions des del triple, però la pilota sortia escopida. El tir lliure ha donat al Gipuzkoa l’avantatge per la mínima, però Nze ho ha tornat a capgirar als pocs segons amb els seus dos primers punts com a jugadors de l’ICG Força Lleida. Diogo Brito s’encarregava de sumar cinc punts més per l’equip per intentar anar al segon quart amb certa comoditat, però Gipuzkoa ho impedia amb un triple i una diferència de tres punts favorables als lleidatans.

Fabio Santana de tres i David Cuéllar sota cistella posaven l’equip en bona dinàmica després d’un inici de segon quart erràtic. Jaume Lobo sortia a pista entre ovacions i completava el joc amb Juani, Carrera, Cuéllar i Vasi. Molt defensiu sortien els de Lolo Encinas, que impedia l’ICG Força Lleida poder sumar i es tornava a posar per davant per la mínima (27-29) en el tram final de quart. Carrera des del tir lliure donava la volta a la truita i Jaume Lobo ho rematava amb un triple que obligava Lolo Encinas a aturar el joc amb el 30-28. Darreres jugades de pilotes que sortien escopides per la banda local i ho aprofitava l’equip basc per posar-se dos per davant amb un triple. Aturava el joc Gerard Encuentra per buscar revertir l’electrònic en la darrera jugada de quart, però marxàvem amb un 32-34 a vestidors.

Començava el tercer quart amb Carrera seient a la banqueta després de la quarta falta personal comesa. Agafava les regnes Miguel González amb sis punts anotats des del tir exterior. No afluixava Gipuzkoa en el seu joc i el lluminós 44-43 quan restaven tres minuts per anar al darrer període eren un precedent del que seria la resta del partit.

Gerard Encuentra feia jugar a Michael Carrera després d’un quart sense jugar per acumulació de faltes. Es posava l’empat a 52 en l’electrònic de l’Espai Fruita Barris Nord quan faltaven set minuts per al final i ambdós equips provaven sort des de la línia de 6,75. Gipuzkoa anotava el triple i sumava dos punts més per agafar el seu màxim avantatge del partit (52-57), fet que obligava a Gerard Encuentra a aturar el joc. Miguel González feia embogir el pavelló amb un triple per avançar l’equip. I quan Gipuzkoa s’avançava, Juani tornava a posar taules. Gerard Encuentra demanava temps mort quan el rival s’avançava de dos punts a falta d’un minut i onze segons per al final. I la intensitat es vivia fins al darrer sospir, amb només un punt d’avantatge per a l’ICG Força Lleida, 24 segons per al final i pilota per a Gipuzkoa. I tot era un seguit d’accions sense respirar i amb el cor en un puny: el rival perdia pilota, nosaltres anàvem al tir lliure, Urtasun anotava els dos, ens posàvem a tres, Gipuzkoa anotava triple, es demanava temps mort… falta sobre Urtasun, anotava els dos tirs lliures, temps mort… Anota dos punts Gipuzkoa, empat a 69, Cuéllar des de l’alta punta de la pista, toca anella i fora.

Igualtat i més igualtat en una pròrroga on els dos primers minuts i mig continuaven amb l’electrònic igualat. Juani Marcos, atent en defensa, robava una pilota sota cistella rival i assistia perquè Urtasun pogués anotar. Rebia falta el navarrès, que anotava els dos tirs lliures per posar-se tres per sobre a falta d’11:4 segons i, malgrat que Gipuzkoa tenia la pilota en el que havia de ser la darrera jugada del partit, fallaven el tir, Carrera recuperava la pilota i li feien falta. Dos tirs lliures que el veneçolà no perdonava i que, malgrat que els bascos sumaven sobre la botzina, l’ICG Força Lleida s’enduia una victòria valuosíssima.