Sense marge de reacció

S’esperava un partidàs a Palència entre dos equips de la part alta de la classificació, el Palència, segon i obligat a guanyar per continuar colíder amb l’Andorra; i l’ICG Força Lleida, quart i amb desig i ganes de sumar, no només la quarta victòria consecutiva, sinó fer-ho a domicili i a casa d’un dels equips imbatuts en el seu pavelló.

L’encert lleidatà amb un parcial 0-6 en tres minuts i els rebots defensius no donaven segones oportunitats a l’equip palentí. Malgrat que Palència desembussava la seva cistella amb un triple. Michael Carrera no fallava des del tir lliure per mantenir bé l’avantatge. Canviava de xip l’equip de Pedro Rivero als cinc minuts, que aprofitava les errades lleidatanes per situar-se un per sota, però Jaume Lobo responia des del triple per tornar a agafar un petit marge de quatre punts per davant. Alec Wintering i Devin Schmidt aprofitaven la mínima errada lleidatana per anotar des de la línia exterior i capgirar el lluminós. Demanava el primer temps mort del partit Gerard Encuentra amb el 17-13 per recuperar les bones sensacions inicials, però els tirs no entraven i Wintering seguia amb el seu ritme d’efectivitat i no perdonava cap cistella.

L’equip lleidatà no trobava l’encert, els triples sortien escopits de la cistella i els tirs lliures e resistien. Movia el marcador Carrera amb un triple per retallar l’electrònic i posar-se a deu (26-16) en els primers minuts del segon període. L’ICG Força Lleida aconseguia baixar el marge negatiu a vuit punts i demanava temps mort Pedro Rivero, que veia com el seu equip feia minuts que no anotava. Vital David Cuéllar al rebot defensiu i ofensiu, que donava joc a Lobo i Carrera per posar-se a cinc (30-25). Es mantenien els cinc punts en el tram final de quart, però Pedro Rivero demanava temps mort en els darrers segons de quart per buscar marxar en l’electrònic amb una última jugada d’estratègia i ho aconseguia des de la línia de 6,75 que posava el 38-30.

S’intercanviava el protagonisme un equip i l’altre en els primers minuts de la segona part. L’ICG Força Lleida encadenava bones jugades amb punts a les mans de Vučetić com a resposta als triples de Schmitd. Cada vegada que l’ICG Força Lleida reaccionava i es posava per sota els deu punts, Palència reaccionava des del triple per tornar a ampliar distància. Atent Carrera en el rebot ofensiu i defensiu que, des del tir lliure tornava a escurçar distàncies per anar 56-50 als darrers deu minuts.

Álex Urtasun regalava un triple a l’equip per posar-se tres per sota, una distància que no passava des del primer quart. I, com era d’esperar, reaccionava Palència aprofitant les despistades lleidatanes i la superioritat en intensitat, per anotar un parcial 15-0 que donava el partit per sentenciat malgrat que l’equip de la Terra Ferma intentava reduir el marge en els darrers minuts (85-71)