Era (la) nostra.

Mal inici de partit per a l’ICG Força Lleida que veia com Valladolid anotava un parcial de 13-0 i dominant en rebots defensius i ofensius i no perdonant cap tir a cistella. Gerard Encuentra aturava el joc al 06:14, però l’encert es resistia. Els tirs lliures es convertien en els millor aliats de l’equip amb Miguel, Brito i Rafa posant sis punts. Vučetić en sumava cinc al marcador i Lobo posava 2+1 per no marxar del marcador. Començaven a estar còmodes els de bordeus, que tallaven una jugada d’atac local que finalitzava amb Villar tot sol esmaixant i obligant Paco Garcia a aturar el joc amb el 21-16. Jaume Lobo, des del tir exterior estrenyia més el marcador per posar-se de ple en la lluita (21-19).

Villar igualava el marcador a 21 amb dos tirs lliures, però els locals es tornaven a fer forts a casa per anotar vuit punts consecutius i obrir escletxa. Els lleidatans anaven a remolc en el partit i no trobaven la fórmula davant un rival dur i rocós que posava el 42-31 per al descans.

Jugades ràpides dels lleidatans amb un triple de Jaume Lobo i quatre punts de López de la Torre tornaven a posar l’equip de ple en el partit amb el 48-44. Villar s’encarregava d’igualar el partit a 49 anotant sota cistella i no perdonant l’addicional. Es mantenia la màxima igualtat a ambdues cistelles amb triples a dues bandes i el marcador 59-58 per encarar el darrer quart.

Es posava per davant l’equip de ponent i apujava l’avantge a cinc punts. Paco Garcia ho tenia clar i demanava temps mort. El tram final de partit s’olorava igualat, intens, dur, amb nervis… L’ICG Força Lleida agafava la màxima distància personal a set punts, però els de Pucela no ho posarien fàcil i apretaven fins a capgirar el lluminós a menys de quatre minuts per al final (73-72). Minuts finals amb màxima igualtat, amb Valladolid intentant marxar de l’electrònic i l’ICG Força Lleida posant taules fins al darrer instant amb el 80-80 i una falta sobre Vasi dins de temps que no s’ha assenyalat i que hauria suposat dos tirs lliures per al jugador de l’ICG Força Lleida.

Cinc minuts extres reflex del que havia estat el tram final del darrer període amb dos equips que no donaven marge al seu rival. Els tirs lliures donaven als de Pucela un avantatge de tres punts a cinc segons per al final que li donava el segon partit de l’eliminatòria (86-83)