Quin inici! Quina victòria.

Començava el play-off d’ascens a l’ACB a Lleida amb un Espai Fruita Barris Nord entregat. Començava manant Cáceres en el lluminós en uns primers compasos on el decencert s’apoderava dels dos equips. Michael Carrera es posava l’equip a l’esquena i anotava per capgirar el marcador. Juani Marcos, Badji i Miguel González també ho feien i situaven la màxima fins al moment a +7 als cinc minuts de partit (14-7). Els cinc punts de Miguel González no eren suficients per aturar la bona dinàmica visitant, que tornava a agafar les regnes del joc i posava el 17-19 quan faltaven 5 segons per al final del primer període. Però una bona jugada de l’equip de Gerard Encuentra finalitzava amb una esmaixada de Shaquille Cleare que tornava la igualtat al lluminós per finalitzar el primer quart.

Sense tenir en compte l’intercanvi de triples per començar el segon quart, minuts de joc dur, traves i aturades del joc. Demanava temps mort Roberto Blanco en veure que l’equip lleidatà agafava un avantatge de +5 quan només es portaven dos minuts de quart. Els minuts passaven molt a poc a poc i la igualtat seguia ben present. Capgirava l’electrònic el Cáceres en el darrer minut de quart, però l’ICG Força Lleida situava la igualtat màxima a 48 per afrontar la segona part del partit.

Protagonisme absolut d’Ibou Badji en els primers compassos amb un espectacular alley-oop, un tap i una esmaixada que donaven novament ales i bones sensacions a l’equip. No es trobava còmode el Càceres i ho aprofitaven els lleidatans tant en el rebot defensiu com en atac. Però els extremenys es posaven les piles i situaven el 52-52 als quatre minuts de quart. Continuava l’espectacle Badji amb un altre alley-oop. Poc canviava la dinàmica del tercer quart. Aturades, joc dur i anar sumant a poc a poc els dos equips amb avantatges mínims d’uns i altres que tornaven a finalitzar amb el quart en empat (61-61).

Hughes i Juani anotaven des del triple i posaven el pavelló de peu. Després de minuts d’anades i vingudes i el marcador seguint la tònica de tot el partit, Matej Kavas donava un respir a l’equip i es situava +5. Però no perdia pistonada l’equip de Roberto Blanco que seguia anotador i amb ganes de capgirar el lluminós altre cop. Es feia el silenci a l’Espai Fruita Barris Nord als set minuts del darrer quart quan Thomas, en el darrer segon de possessió anotava des de la línia de 6,75. Joc bordeus en el tram final de partit que permetia a l’equip aconseguir la primera victòria del play-off en guanyar 87-79 al Cáceres.

Diumenge, 29 de maig, segon partit de play-off davant el Cáceres a l’Espai Fruita Barris Nord. Entrades disponibles aquí.