CRÒNICA J.5| Líders! Força Lleida 90 – 80 Chocolates Trapa Palencia

El Força Lleida s’imposa al Chocolates Trapa Palència per 90 a 80 al Barris Nord i aconsegueix el liderat de la LEB Or en un partit de màxima intensitat on l’equip de la Terraferma no ha abaixat els braços i amb un Barris Nord i afició sublims al llarg de tot l’encontre.

Inici igualadíssim al Barris Nord entre els dos conjunts. Els visitants han començat manant en el marcador però dos triples seguits de Robert Turner posaven al lluminós la igualtat en l’encontre. Després d’anades i vingudes d’una cistella a l’altra i amb un gran encert per ambdues parts, Alejandro Martínez demanava TM a conseqüència d’un triple de Djuran i un Alley Hoop de Obi Kyei amb assistència de Filip Djuran, que possaven el marcador +6 (22-16). El temps mort no ha aturat la ratxa dels locals i Miki Feliu i Adrián Chapela anotaven des de la línia de 6’75 per a posar la màxima distància del primer quart a +10 (28-18). El 1Q ha finalitzat amb el marcador 30-21.

El Força Lleida ha sapigut aguantar bé la distància en l’electrònic en l’inici del segon quart, gràcies a l’encert i a la bona defensa de l’equip. Els visitants lluitaven per retallar el marge que els separava del Força Lleida però els locals no afluixaven ni en atac ni en defensa, arriban a la meitat del 2Q amb el marcador 8 punts per sobre del rival (41-33). Quan el Palència aconseguia posar-se 5 per sota en el marcador, Eric Stutz s’imposava al pal baix amb dues jugades calcades. El tram final del 2Q ha estat en la mateixa tònica que tot el quart, anant al descans amb la màxima diferència en el lluminós del partit (54-43) favorable als de la Terraferma.

Els de negre han sortit concentrant en el tercer quart, i això s’ha demostrat en el marcador, escapant-se dels visitants amb una avantatge de +16 (63-47) als pocs minuts de la repressa. Un tap i 2+1 de Massine Fall, 2TL i triple de Miki Feliu, una jugada llampec de Robert Turner i Obi Kyei atent al rebot mantenien el Força Lleida més actius que mai amb +19. El Chocolates Trapa Palència no trobava l’encert i, tota pilota que els de la Terraferma tenien a les mans la convertien en punts. Els visitants han aconseguit retallar 9 punts en l’electrònic a falta de 21 segons per a finalitzar el 3Q i s’ha arribat a l’últim quart 74-64.

Filip Djuran anotava de 3 només començar l’últim quart del partit i Chocolates Trapa Palència responia bé en encert, intentant retallar distàncies i entrar en la lluita per la victòria. Stutz i Feliu agafaven tots els rebots sota cistella rival i hi eren cada cop que el Palència intentava un contraatac. Un camp enrere del Palència, contraatacs fallats i tirs errats posaven els nervis en el conjunt de Castella-Lleó. I això ho aprofitava els jugadors de Jorge Serna, que no aturaven la ratxa anotadora i anaven +13 a falta de 2 mintus per al final del partit. El Força Lleida no ha abaixat la intensitat en cap moment i ha sapigut aguantar la distància acabant l’encontre 90-80 i posant-se líders de la LEB Or.

MVP del Força Lleida: Eric Stutz (17v)

Màxim anotador del Força Lleida: Robert Turner (16p)

Anotadors Força Lleida: Turner (16), Djuran (15), Chapela (5), Sierra, Badal (8), Mbaye (9), Stutz (13), Brià (1), Lafuente, Fall (6), Quintela (3) i Kyei (14).