CRÒNICA J17| Real Betis Energía Plus 77 – 68 Força Lleida

Últim partit de la primera volta al San Pablo de Sevilla on el Força Lleida no ha pogut fer-se amb la victòria davant el Real Betís Energía Plus.

Domini clar del Força Lleida en la primera part del partit, que ha començat a un gran nivell, sorprenent al líder a la seva pista amb un 2-8 en els primers compassos. Filip Djuran ha capitanejat l’equip amb 3 triples que posaven l’equip a una distància còmoda de +7 (10-17). Curro Segura demanava TM per aturar la ratxa lleidatana i per trobar l’encert que el seu equip no tenia. Pero Djuran tenia un altre triple a les seves mans i Miki Feliu s’hi sumava des de la línia de 6’75. Kyei i Quintela penetraven fàcil a cistella i  el marcador quedava amb un 12-27 al final del 1Q.

El Força Lleida també ha sortit fi en el 2Q però aquest cop el Betis no ha perdonat tant i ha retallat 5 punts alls de taronja en aquest període. Kyei i Turner mostraven la seva millor connexió en jugades determinants però alguns tirs errats han beneficiat a un Betis que no tenia res a perdre i es mostrava bé al rebot defensiu i ofensiu per tenir la pilota i els punts a les seves mans. El Força Lleida ha mantingut el marcador 12 per sobre a falta de 5 minuts per al descans i només una badada defensiva del Força Lleida ha posat el marcador 34-44 en l’última jugada bètica, sobre la botzina.

Els papers s’han canviat en la segona part. El Betis ha donat la volta al partit des de l’inici del 3Q, amb un 12-0 favorable que obligava a Jorge Serna a demanar TM. L’encert que els de taronja tenien durant tota la primera part no apareixia i els locals empataven el partit en només 3 minuts. Els de verd es posaven per davant per primer cop a falta de 4:45 per al final del 3Q. Un triple de Steel i 4 punts de Juan Oliva retallaven un marcador que anava als últims 10 minuts a 59-54.

Poca cosa ha canviat en l’últim quart. El Betis seguia controlant el joc i el lluminós, i es posava 10 per sobre, fet que ha portat a Jorge Serna a demanar TM. 2 minuts sense cistelles per part dels dos equips i un tram final de partit que no ha canviat la tònica de la segona part de l’encontre. El Betis no en perdonava cap i el Força Lleida no es trobava còmode, amb pilotes perdudes i amb cap rebot favorable a les seves mans. El Força Lleida anava sumant punt a punt des de la línia de TL però la victòria s’ha quedat a casa del Betis, amb el marcador 77-68.

Jugador més valorat de l’equip i màxim anotador: Filip Djuran (19v i 15p)

Anotadors de l’equip: Turner III (8) , Djuran (15), Chapela (6), Feliu (3), Oliva (4),  Ablaye (10), Stutz (6), Steel (9), Lafuente, Quintela (3) i Kyei (4).