Crònica Lliga Catalana LEB | Derrota ajustada del Força Lleida per 63-66 davant el FCB Lassa B en l’anada de la semifinal

El Força Lleida ha perdut per 63 – 66 davant el FC Barcelona Lassa B en el partit d’anada de la semifinal de la Lliga Catalana LEB disputat aquesta tarda al pavelló Barris Nord de Lleida.

Els dos equips han encetat el marcador amb un triple a cada cistella. Tot i que el FCB Lassa B ha començat davant en el marcador, el Força Lleida ràpidament s’ha posat al capdavant amb cistella de Sergi Quintela i ha estirat el carro de l’electrònic. Un encertat Fernando Sierra en defensa, Sergi Quintela escolant-se entre la defensa del FC Barcelona Lassa B i l’espectacular esmaixada del pivot Ablaye Mbaye han aguantat l’avantatge dels locals, aconseguint en el primer quart una màxima distància de 5 punts i anant a final del 1Q amb un 18-14 en el marcador.

El Força Lleida no ha abaixat els braços durant el segon quart. Els jugadors locals han aguantat l’avantatge gràcies a les cistelles, als rebots i també a les errades de l’equip de Barcelona. L’últim minut i mig del quart s’ha caracteritzat pels temps morts, per les aturades de joc i pel poc encert, mantenint el marcador 30-25. Només el jugador del Força Lleida Obi Kyei ha aconseguit sumar 2 punts per l’equip i anar al descans amb +7 en l’electrònic (32-25)

Imprecisions en el tir en l’inici del tercer quart per part dels jugadors de Jorge Serna. Tot i recuperar pilotes importants, tenir opcions i penetracions fins cistella, la pilota no entra i fa que el Barça Lassa B retalli distàncies (36-35). Tot i el triple de Fernando Sierra, el FC Barcelona B té l’encert a les seves mans i iguala a l’electronic amb un 39-39. Els últims minuts han seguit la tònica de tot el quart però els visitants han agafat revolada i han situat el marcador en un 42-47.

Els últims 10 minuts han començat igual que ha finalitzat el 3Q, amb un Barça molt encertat des del tir de 3. Els jugadors del Força Lleida han lluitat en atac i defensa per intentar recuperar la bona ratxa d’anotacions i retallar distàncies però el Barça no ha afluixat i Jorge Serna s’ha vist obligat a demanar TM a falta de 5 minuts per al final del partit. El Força Lleida ha apretat l’accelerador durant uns segons al fer un 4-0, incloent una esmaixada de Miki Feliu, i ha obligat a Diego Ocampo a demanar TM i tallar la ratxa dels locals. El FC Barcelona ha tornat a pista endollat però un parell de TM de Jorge Serna han servit perquè els jugadors de la terraferma sortissin amb la cinquena posada. Els últims minuts del partit han estat apretadíssims i el marcador ha acabat decantant-se per la banda dels visitants per 63-66 al no entrar el tir de 3 sobre la botzina de Robert Turner.

L’equip lleidatà visitarà la Ciutat Esportiva Joan Gamper el diumenge, 23 de setembre a les 18:30h per a disputar el partit de tornada de la semifinal de la Lliga Cataana LEB.

MVP de l’equip: Fernando Sierra (17p)

Màxim anotador: Sergi Quintela (12p)

Kyei (11), Turner (8), Bergadà, Djuran (10), Chapela, Sierra (10), Badal (5), Mbaye (4), Lafuente (1), Fall, Quintela (12) i Vinós (2)