ENRATXATS

L’ICG Força Lleida suma la sisena victòria consecutiva fora de casa després de superar amb nota un partit complicat. L’equip ha estat capaç de demostrar que no els pesaven les cames després d’una setmana de molts quilòmetres i s’ha endut el matx amb un resultat de 73-80. Un segon quart excels en atac i un darrer temps en què l’equip ha aguantat estoicament els intents de reacció locals han estat claus per continuar allargant la ratxa.

L’Ourense arribava al partit amb ganes de revenja després de rebre un correctiu dels de Gerard Encuentra a la primera volta (90-55). Els del Segrià han aguantat bé l’embranzida inicial dels gallecs i s’han posat al davant per primera vegada amb dos triples consecutius de Kenny Hasbrouck, absolutament determinant un dia més. A partir d’aquest moment, els lleidatans no han deixat posar-se per davant als rivals ni una vegada més en tot el partit.

La defensa era sòlida i els punts molt repartits, amb les primeres anotacions de Krutwig, Varela, Lobo i Kuath. El pivot sudanès ha firmat uns minuts de molta qualitat que han ajudat l’equip a marxar amb un 16-19 favorable al final del primer quart.

Després d’uns deu minuts inicials marcats per la igualtat, l’ICG Força Lleida ha premut l’accelerador en el segon i els ourensans han estat incapaços de seguir el ritme. Els esforços en defensa es repetien amb bons talls de pilota i sortides a la contra. Kuath s’ha carregat ràpidament de faltes, però ha estat molt ben suplit per Krutwig, amb el seu olfacte anotador i un gran sentit per dirigir el joc.

ESCAPADA I GESTIÓ

I ha estat un cop més l’efecte Hasbrouck el que ha decantat la balança. L’escorta convertia en or tot allò que tocava i sumava dos triples més a la col·lecció per enfonsar els ànims locals. Una altra cistella des del perímetre de Matulionis i els darrers punts de Simeunovic posaven un avantatge màxim al moment del pas pels vestuaris amb el 33-46.

L’enfrontament s’ha encallat a la represa. Els del Segrià, amb un joc molt travat, no trobaven la finor de la primera meitat en atac, però eren capaços de contenir els locals des de la defensa. Tanmateix, després de gairebé tot el tercer quart amb molts pocs punts a les dues cantonades, l’Ourense ha destapat la seva millor versió en els últims dos minuts i ha ajustat l’electrònic fins al 50-56.

El partit arribava ben obert als darrers 10 minuts i el públic començava a posar més pressió quan veia que els seus es posaven a només tres punts amb un triple en la primera jugada. Però ha aparegut l’home de gel, Javi Vega, per rebaixar l’eufòria amb la rèplica en l’acció posterior. S’ha sumat a la causa el seu bon amic Matulionis que posava un +10 al marcador i tornava la tranquil·litat als lleidatans.

Un Ourense tossut no donava l’enfrontament per perdut, però els de Gerard Encuentra s’han mostrat solvents en defensa i no els ha tremolat el pols en els moments importants. Un triple de Simeunovic des de la cantonada en el darrer minut deixava el partit vist per sentència en el darrer minut. Una victòria crucial a domicili (73-80) que deixa a l’equip momentàniament tercer i li permetrà afrontar la difícil jornada intersetmanal al Barris contra el San Pablo Burgos ple de confiança.