L’ICG FORÇA LLEIDA CONTINUA SOMIANT

El Barris Nord somnia amb una temporada memorable. I motius no n’hi falten. O això sembla decidit a demostrar l’equip de Gerard Encuentra partit rere partit. L’ICG Força Lleida ha firmat una altra nit màgica aprofitant l’eufòria del moment més dolç de la temporada. Victòria colossal contra un dels gegants de la categoria per continuar trencant esquemes. Avui ha estat el San Pablo Burgos qui no ha sobreviscut a la rauxa dels lleidatans (77-72).

Abans de començar el matx, el Barris feia un reconeixement a Encuentra pel centenari de partits al capdavant de l’equip. En arrencar l’enfrontament, la felicitació personalitzada de Hasbrouck en forma de triple per engegar amb bon peu. El conjunt del Segrià jugava amb vertigen i trobava punts mitjançant combinacions ràpides. Tots els jugadors eren conscients que la tensió havia de ser màxima davant d’un dels equips amb més talent de la categoria, que s’han posat per davant a partir de diversos atacs en transició.

Hasbrouck tallava un bon parcial dels visitants amb el segon triple de l’enfrontament i un Lobo estel·lar ajustava el partit amb cinc punts en les seves dues primeres intervencions i posava a deu mil revolucions el Barris . El mateix Lobo tancava un primer quart de traca donant un lleuger avantatge de 25-22 a l’ICG Força Lleida.

L’inici del segon quart ha estat imprecís per part dels la Terra Ferma, que veien com el Burgos es tornava a posar per davant en uns minuts de poca producció ofensiva. Kuath trencava la sequera amb la seva reincorporació al partit. La pressió d’un Barris que tornava a presentar una molt bona entrada es feia nota forçant a un Speight inspirat a fallar dos tirs lliures seguits i desfermant l’eufòria amb un nou triple de Kenny Hasbrouck, amo i senyor del partit, en la jugada posterior.

Amb una antiesportiva més que discutida a favor de San Pablo Burgos i un triple final de Brito, el partit enfilava el descans amb un ajustat 41-42.

DE LA PRUDÈNCIA A L’EUFÒRIA

Conscients que l’enfrontament es decidiria pels petits detalls, l’equip ha començat més endollat amb els triples de Matulionis i Simeunovic per marcar terreny. Una defensa molt atenta ha deixat sense anotar al San Pablo Burgos durant gairebé quatre minuts. L’ICG Força Lleida se sentia superior, però el talent individual dels burgalesos apareixia en el moment més delicat per capgirar el partit. Els visitants estiraven el seu màxim avantatge fins al 55-61 que mostrava l’electrònic al final del tercer quart.

El partit semblava haver-se quedat empantanegat durant el final del tercer quart i l’inici del darrer. Pocs punts a les dues bandes i un joc molt travat. Però no hi ha ningú que baixi al fang com ho fa Rafa Villar i pocs tenen el sentit del ‘clutch’ tan desenvolupat com Kenny Hasbrouck. La determinació del base i la màgia de l’escorta han estat els millors ingredients per començar a cuinar la remuntada. Una connexió entre tots dos empatava el partit a 65 després de molts minuts per sota i el Barris es convertia definitivament en una olla a pressió.

El Burgos es mostrava resilient tornant-se a posar tres punts per sobre quan faltaven dos minuts. Però, un cop més, Hasbrouck, tocat per una vareta, ho empatava des de la llarga distància. L’equip ha tret les urpes encoratjats pels seus en el moment de la veritat, prohibint qualsevol intent d’anotació dels visitants i mostrant-se infal·lible des de la línia de personals. Hasbrouck i Villar mostraven nervis d’acer anotant uns tirs lliures crucials i, fent honor a la feina de tot el partit, l’equip assegurava la victòria des de la defensa. L’ICG Força Lleida no es vol despertar. I s’ha guanyat tot el dret a continuar somiant una setmana més.