S’ACABA LA BONA RATXA FORA DE CASA

L’ICG Força Lleida perd el duel directe contra el Guuk Gipuzkoa Basket que podria haver catapultat als del Segrià a un quàdruple empat en la segona posició. Els lleidatans han aguantat molt bé el pols als locals durant tota la primera meitat, però uns moments de desconcert al final del tercer quart i l’inici del darrer han posat un desavantatge de 17 punts que l’equip no ha pogut capgirar. El 87-72 final també atorga l’average particular als bascos.

L’enfrontament arrencava amb una defensa mixta dels homes de Gerard Encuentra que semblava desconcertar els primers atacs dels rivals. Brito, que repetia titularitat, donava un primer avantatge als del Segrià amb 2 bons triples d’inici. Varela començava sent important en atac i Kuath marcava terreny sota el cèrcol amb tres taps en uns primers minuts de tempteig entre els dos equips.

El Gipuzkoa ha aconseguit el primer avantatge rellevant amb el 17-12, però l’ICG Força Lleida ha trobat el camí atacant a camp obert amb els primers punts de Hasbrouck i Simeunovic, que tornaven a igualar el partit. Els de casa recuperaven la màxima diferència amb el 23-18 al final del primer quart i l’eixamplaven fins als 8 punts en l’inici del segon a través d’una major precisió en els tirs de camp.

Trencava la mala ratxa Matulionis des de més enllà del 6.75 amb la seva clàssica jugada. L’equip millorava en defensa, amb el tàndem Kuath-Simeunovic a la pintura, i reaccionava posant l’empat a 31 al marcador gràcies a un Lobo omnipresent en el segon quart, que es convertia en el primer jugador a arribar als dobles dígits. Tot i gaudir dels millors moments del partit, el tancament de període dels bascs tornava a ser més encertat i marxaven amb un 41-36 favorable al descans.

Els primers minuts de la represa evidenciaven encara més que l’enfrontament es decidiria en la defensa entre dos equips molt ben treballats. Els punts de Kuath, Simeunovic i Matulionis apropaven l’ICG Força Lleida altre cop a dos punts, però els rivals no permetien als de Gerard Encuentra posar-se per davant en cap moment, fet que hagués estat important a nivell psicològic. Els del Segrià s’han encallat en atac en la meitat final del tercer quart i els de casa n’han tret profit estirant el marcador fins al 59-49.

Encuentra ha hagut d’aturar el partit a l’inici del darrer quart quan el Gipuzkoa s’escapava fins als 14 punts, conscient que, més enllà de la victòria, també hi havia l’average particular en joc. El temps mort ha fet efecte i l’ICG Força Lleida ha posat la por al cos dels adversaris amb dos triples seguits de Hasbrouck i Varela recorrent a l’orgull.

Després d’aquesta ràfega de punts, però, el marcador s’ha encallat i el temps continuava corrent en contra dels del Segrià. Tres triples sense oposició dels bascs sentenciaven el matx quan quedaven 6 minuts pel final. Tot i que l’equip ha intentat rescatar l’average particular amb els punts de Lobo, Villar, Simeunovic i Kuath, s’ha acabat quedant sense temps i ha vist com es trencava una ratxa espectacular de sis victòries consecutives lluny del Barris.